Kredietplanet.nl: Financieel, Lenen

Voordelig geld lenen

Voordelig geld lenen kunt u door de verschillende aanbieders van een bepaald type lening te vergelijken. Hier berekent u telkens hoeveel geld lenen kost bij een ontlener voor eenzelfde som over een gelijke periode. Het is belangrijk dat u de termijn altijd gelijkstelt omdat de intrestvoeten vaak verschillen wanneer het geld voor een langere periode geleend wordt. Vaak is geld lenen voordeliger wanneer u het in de winkel doet waar u de aankoop doet. Hierbij koopt u op krediet en zult u enkel geld lenen voor het bedrag van de aangekochte goederen. Veel winkeliers bieden lage intrestvoeten aan bij deze manier van geld lenen omdat het de aankoop stimuleert.

Vaak is het lenen van een grote som geld ook voordeliger dan een kleine som. Wanneer u dus verschillende aankopen denkt te doen, kunt u deze best combineren en één grotere lening aangaan. Dit zal u voordeliger uitkomen dan verschillende keren minder geld lenen. Daarnaast zijn er verschillende instanties waar u voordelig kunt lenen voor bepaalde situaties. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan woonkredieten of startleningen voor bedrijven. Het is altijd raadzaam om u eerst goed te informeren en na te gaan of u in één van deze categorieën thuis hoort.

Voordelig geld lenen kan in de eerste plaats door een krediet aan te gaan via een handelaar. Vaak bieden zij de mogelijkheid om goederen aan te kopen via krediet waarbij geld lenen aan een zeer lage intrest kan. Daarnaast is geld lenen ook voordeliger wanneer het op korte termijn wordt terugbetaald. Het is dus altijd aan te raden om de kortst mogelijke leentermijn te nemen die in uw situatie haalbaar is. Daarnaast is geld lenen voordeliger bij sommige banken en leenbureaus dan bij andere. Veel hangt af van het doel waarvoor u wilt lenen. Een lening voor een huis of wagen zal altijd goedkoper zijn dan een lening voor persoonlijke doeleinden. Daarnaast hanteert elke bank en leenkantoor zijn eigen tarief wat ook voor grote verschillen kan zorgen. Natuurlijk zijn ook de toelatingsvoorwaarden bij elke ontlener anders hetgeen ook een grote invloed kan hebben op uw keuze.

Voordelig geld lenen doet u vooral wanneer u voldoende tijd hebt om al uw opties uit te spitten. Verschillende aanbieders tegenover elkaar zetten, geeft u snel een goed beeld van waar geld lenen het meest voordelig is voor u. Op het internet vindt u ook websites die deze vergelijking snel voor u kunnen maken.

Let op! Geld lenen kost geld