Kredietplanet.nl: Financieel, Lenen

Snel lenen

In bepaalde gevallen hebben we niet zomaar nood aan een lening, maar aan een snelle lening. Snel lenen is dan ook erg populair geworden. Heel wat nieuwe kredietvormen werden geïntroduceerd op de markt terwijl deze in tegenstelling tot vroeger zich niet meer uitsluitend richtten op het verstrekken van zo goedkoop mogelijke leningen, maar ook rekening houden met de tijd die nodig is om de lening daadwerkelijk af te kunnen sluiten. Snel lenen is tegenwoordig dan ook op verschillende manieren mogelijk waarbij vooral moet gekeken worden naar het bedrag dat u wenst te lenen. In principe blijft de gouden regel, hoe meer geld u wenst te lenen, des te moeilijker het wordt om dat bedrag snel te lenen. Hoe lager het bedrag, hoe eenvoudiger, vooral door de komst van de zogenaamde mini lening.

Snel weinig geld lenen
Snel weinig geld lenen is vandaag de dag dus zeer eenvoudig mogelijk. Allereerst kunt u gebruikmaken van de mogelijkheden van een creditcard. Mensen die een creditcard al lang gebruiken weten bijvoorbeeld dat ze er niet alleen betalingen mee kunnen uitvoeren, maar dat ze met de kaart ook over de mogelijkheid beschikken om geld af te halen. Wanneer u snel nood heeft aan een klein beetje extra geld kunt u dit dan ook eenvoudig regelen met behulp van de creditcard. Er wordt al eens gezegd dat geld afhalen met een creditcard duur is, en hoewel u er natuurlijk kosten voor dient te betalen zijn deze kosten vaak niks vergeleken met de kosten die u moet betalen op een mini lening terwijl het bedrag eigenlijk min of meer overeenkomt. Met een creditcard heeft u veelal de mogelijkheid om tot 1.250 euro per maand af te halen. Met een mini lening wordt het bedrag in zowat alle gevallen beperkt tot 500 à 1.000 euro per maand. Het enige verschil is dat u voor een geldafhaling met een creditcard doorgaans slechts 5 euro dient te betalen terwijl de kosten voor een mini lening al snel oplopen tot 20 procent of meer van het geleende bedrag. De keuze is dus snel gemaakt…

Snel veel geld lenen
Zoals u ziet zijn er wat weinig geld lenen betreft, twee goede mogelijkheden waar u rekening mee kunt houden, maar wat wanneer u snel nood heeft aan een paar duizend euro of meer? In dergelijke gevallen vervalt de mogelijkheid om een beroep te doen op uw creditcard en een mini lening en moet u uitwijken naar andere kredietmogelijkheden. Hoe dan ook dient u er vanaf dat ogenblik rekening mee te houden dat u in het normale financiële circuit terechtkomt. Hiermee bedoelen we dat u sowieso rekening zult moeten houden met een verwerkingstijd en we zeggen het niet graag, maar die tijd kan behoorlijk oplopen. Het is bij snel veel geld lenen dan ook vooral van belang om een zo compleet mogelijk dossier voor te bereiden en er bijgevolg voor te zorgen dat alle nodige documenten snel en efficiënt aan de bank of andere kredietverstrekker overgemaakt kunnen worden. Indien u dit kunt zijn we er van overtuigd dat uw kredietaanvraag snel behandeld zal kunnen worden waardoor het geld snel op uw rekening zal worden bijgeschreven. Hou er natuurlijk wel nog rekening mee dat de bank ook uw financiële mogelijkheden zal controleren.

Conclusie
Snel geld lenen is veelal niet zo’n groot probleem als veel mensen denken. In theorie kunt u binnen enkele minuten reeds over extra geld beschikken wanneer u bijvoorbeeld gewoon geld “leent” door middel van een creditcard. Het probleem zit hem zoals u heeft kunnen lezen echter in het precieze bedrag dat u wenst te lenen. Veel mensen zijn slechts op zoek naar enkele honderden euro’s, maar andere nemen dan weer uitsluitend genoegen met ettelijke duizenden euro’s. Vooral mensen die tot de laatste doelgroep behoren zullen de nodige hinder ondervinden bij het vinden van een geschikte kredietvorm waarmee het mogelijk is om snel geld te lenen. Een zo correct en gedetailleerd mogelijk dossier kunnen voorleggen is dan ook essentieel om uw kredietaanvraag zo snel mogelijk in behandeling te kunnen nemen. Kijk voor het afsluiten van een snelle lening ook niet uitsluitend naar banken, maar probeer ook eens een offerte op te vragen bij andere kredietverstrekkers. Bij hun is de aanvraagtermijn immers veelal iets korter.

Let op! Geld lenen kost geld