Persoonlijke lening

Persoonlijke lening

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is van de meest gebruikte vormen van het lenen van geld. De officiële naam is “lening op afbetaling”. Dat is precies wat er gebeurt: u leent een bedrag en dat lost u binnen een bepaalde tijd af inclusief de rente die u moet betalen. De persoonlijke lening kunt u afsluiten bij een bank of financiële instelling. Het bedrag wordt direct op uw bankrekening gestort.

Meteen ter beschikking

Het grote voordeel is dat u het geld direct ter beschikking hebt. Daarmee kunt u dingen doen zonder er eindeloos voor te hoeven sparen. Sommigen sluiten het af om hun studie of hobby te bekostigen. Anderen doen het om hun woning te renoveren of een serre te bouwen. Er zijn ook mensen die het gebruiken om op vakantie te gaan of om een zeldzaam object van te kopen. De bank kijkt nooit naar het doel, maar alleen naar de vraag of u het af kunt lossen. U kunt dus veel dingen doen terwijl u de kosten van al deze zaken spreidt over een langere tijd.

Hoeveel kunt u lenen?

Deze vraag is één van de eerste die gesteld worden. Het bedrag dat een bank maximaal aan u uitleent, hangt af van uw persoonlijke situatie. Er wordt gekeken naar de hoogte van het inkomen, de huidige schuldenlast en de krediethistorie van de aanvrager. Ze nemen uw financiële gegevens als grondslag voor het bedrag dat ze beschikbaar stellen. Dat doen ze omdat ze er zeker van willen zijn dat ze niet gaan uitlenen aan iemand van wie ze het nooit meer terugkrijgen. De rente is vrij hoog omdat er geen onderpand is. Het is zelfs zo dat de persoonlijke lening van de ene persoon hoger is dan de andere bij dezelfde bank. De bank schat het risico in of mensen terug gaan betalen. Als ze vrezen dat u het moeilijker terug kunt geven, zal de rente hoger zijn dan bij iemand van wie ze denken dat die het makkelijk op kan brengen. Om dezelfde reden zal de rente hoger zijn als u een hoger bedrag leent. De banken werken dus met een variabele rente. Als de rente is vastgesteld voor uw lening, blijft deze wel de hele looptijd gelijk.

Jaarlijks kostenpercentage

Om duidelijk te maken hoe hoog de kosten zijn, noemen de kredietverstrekkers op hun websites altijd het jaarlijks kostenpercentage (afgekort het JKP). Dat is het totaal van rente, administratiekosten en provisie. Het voordeel hiervan is dat meteen duidelijk is hoe hoog het te betalen bedrag is, zonder dat er ergens nog extra bedragen bijkomen. Vroeger werd alleen de rente genoemd, maar door de andere kosten wist de lener vaak nog niet precies hoe hoog het totaal was. Het jaarlijks kosten percentage geeft hier duidelijkheid over. Er is geen standaard percentage te noemen, omdat er rekening wordt gehouden met de looptijd (hoe lang wilt u het lenen), de huidige rentestand en de hoogte van de persoonlijke lening.

Vaste aflossing

Het voordeel van een persoonlijke lening is dat u precies weet wat u per maand moet afbetalen en voor hoe lang. Het geleende bedrag en de jaarlijkse kosten percentage worden daarvoor bij elkaar opgeteld en gedeeld door het aantal maanden. De terugbetaling start onmiddellijk bij de eerste maand na de afsluiting. U betaalt elke maand hetzelfde bedrag, net zolang tot de looptijd voorbij is. Dit geeft duidelijkheid, want u weet van tevoren precies waar u aan vast zit. Omdat de aflossing meteen begint, kunt u het hele bedrag niet meteen uitgeven. Het is daarom meestal nodig dat u een hoger bedrag leent dan u in feite in gedachten heeft, zodat u gelijk een som over hebt voor de eerste termijnen. Trouwens, als u het sneller af wilt lossen, is dat in de meeste gevallen mogelijk. Dan bent u eerder van deze financiële verplichting af.

Rentetarieven van leningen vergelijken

Het rentetarief verschilt per kredietverstrekker. U doet er goed aan om diverse aanbieders van persoonlijke leningen naast elkaar te leggen. Er zijn genoeg websites te vinden waar dat mogelijk is. Daar kunt u het bedrag invoeren dat u in gedachten heeft samen met de looptijd die u wenst. Dan krijgt u meteen een overzicht van aanbieders met het jaarlijks kostenpercentage en het bedrag dat u per maand terug moet betalen. Dat maakt het makkelijker om te kiezen. Let er op dat het richtbedragen zijn. Als de bank uw financiële gegevens heeft kunnen de uiteindelijke bedragen afwijken. Bijna iedereen vraagt eerst een offerte aan, voordat de lening definitief wordt. Als u wilt, kunt u bij meerdere banken een offerte aanvragen. Offertes zijn vrijblijvend. Maak er dus gebruik van voor u kiest.

Nationale Nederlanden

Bij Nationale Nederlanden bent u aan het juiste adres voor een persoonlijke lening met een lage rente. U vindt hier een betrouwbare partner die u goed voorlicht wanneer u daar om vraagt. Ook bij vragen zult u snel geholpen worden. Bekijk vrijblijvend de huidige rentetarieven bij Nationale Nederlanden.

Geldshop

Geldshop is reeds jaren actief op het internet met uiteenlopende geldproducten. Geldshop is een kredietverstrekker die zich uitsluitend online aanbiedt en dit doet tot grote tevredenheid van de klanten. Vele positieve reviews dragen bij aan de betrouwbaarheid van deze aanbieder. Altijd snelle uitbetaling en lage rente. Bij goedkeuring binnen 2 dagen.

Findio

Bij Findio staat de klant al vele jaren centraal. Dit zorgt er voor dat er vele tevreden klanten zijn die meerdere producten van Findio afnemen. Bij het aanvragen van een offerte krijgt u maar liefst 30 dagen bedenktijd, dit geeft u voldoende ruimte om de juiste beslissing te nemen. Altijd boetevrij aflossen en lage tarieven.


Bij een persoonlijke lening staat de rente vast gedurende de gehele looptijd.

Eenmaal afgeloste bedragen kunnen niet meer worden opgenomen.