Kredietplanet.nl: Financieel, Lenen

Online lening afsluiten

Met de komst van het internet is ons leven een stuk makkelijker geworden. We hebben vanaf huis toegang tot verschillende bronnen en kunnen gemakkelijk producten online bestellen. Zelf het bestellen van eten is tegenwoordig met enkele muisklikken voor elkaar. Ook wat betreft het afsluiten van een lening is de stelregel vandaag de dag: het internetgemak dient de mens.
Banken en geldverstrekkers hebben zich de afgelopen jaren steeds meer gericht op het aanbieden van leningen via het internet. Er gaan miljoenen euro’s om in de marketingcampagnes van verschillende grote banken en verzekeringmaatschappijen met als doel deze euro’s dubbel en dwars weer terug te halen via de klant. En de investeringen voor internet marketing groeien nog steeds omdat de focus van geldverstrekkers hier steeds meer komt te liggen. Bankfilialen worden en zijn gesloten en personeel wordt steeds meer overbodig. Het internet heeft de toekomst en dus ook het online afsluiten van leningen.

Het online afsluiten van een lening heeft voor u ook enkele gemakken. U kunt rustig vanuit uw luie stoel aanbiedingen van verschillende geldverstrekkers vergelijken en gericht een keuze maken uit het beschikbare aanbod. U heeft zelf de mogelijkheid om online meerdere offertes aan te vragen en kunt op die manier alle leningen goed onder de loep nemen. Het nadeel is echter dat niet iedereen even goed is in het beoordelen van de verschillende mogelijkheden. Een financieel expert, vooral één die onafhankelijk is, kan aangeven wat de haken en ogen zijn bij een bepaalde lening of vorm van lening. Middels het internet gaan veel mensen nu zelf op de stoel van deze expert zitten, terwijl de persoon in kwestie niet altijd kennis van zaken heeft.

Daarnaast komt er bij een lening meer kijken dan de aanbieding alleen. Natuurlijk is het belangrijk welk maandbedrag u moet betalen en wat het rentepercentage is, maar ook de algemene voorwaarden moeten goed gelezen en begrepen worden. We hebben het hier dan over de spreekwoordelijke ‘kleine lettertjes’. En in deze kleine lettertjes staan meestal belangrijke zaken omtrent de lening. Er kan bijvoorbeeld in staan dat een rentepercentage gedurende de looptijd kan wijzigen. Iets wat risico met zich meebrengt voor u als de rente hoger wordt. Ook kunnen er andere beperkende voorwaarden in staan. Heeft u dus moeite met het begrijpen van de voorwaarden zorg dan altijd dat u iemand raadpleegt die er wel verstand van heeft. Dat voorkomt een hoop narigheid.

Zoals aangegeven brengt het internet wel het gemak met zich mee dat u online offertes voor uw lening aan kunt vragen. Dit kunt u bij meerdere geldverstrekkers doen, maar het vervelende is dat u iedere keer uw gegevens opnieuw dient in te vullen. Er zijn ook websites die het mogelijk maken om meerdere offertes in één keer aan te vragen. U vult eenmalig uw gegevens in en geeft aan van welke geldverstrekkers u een offerte wilt ontvangen. U krijgt deze offertes dan vervolgens toegestuurd en kunt zo dus gemakkelijk verschillende leningen vergelijken.

Let op! Geld lenen kost geld