Kredietplanet.nl: Financieel, Lenen

Online krediet

Het internet heeft ons heel wat nieuwe en interessante mogelijkheden geboden. Zelfs voor mensen die op zoek zijn naar een nieuw krediet zijn er heel wat interessante nieuwe mogelijkheden bijgekomen. Pakweg tien jaar geleden had nog niemand gehoord van een online krediet, maar tegenwoordig worden ze bijna dagelijks afgesloten. Het moet gezegd, een online krediet is dan ook best interessant wanneer we het gaan vergelijken met de mogelijkheden en vooral van de werking van een gewoon krediet. Het online krediet wordt doorgaans bijvoorbeeld veel sneller afgesloten en ook het aanvragen verloopt een stuk eenvoudiger dan u in eerste instantie zou denken. In dit artikel laten we u niet alleen kennismaken met de werking en de mogelijkheden van een online krediet, maar zetten we ook alle voor- en nadelen die aan deze kredietvorm zijn verbonden voor u netjes op een rijtje.

Wat is een online krediet?
De exacte definitie van een online krediet zullen we u besparen, maar een korte uitleg over de werking van een online krediet is waarschijnlijk toch wel interessant. Een online krediet is een kredietvorm waarbij zoals u waarschijnlijk reeds vermoedt alles via het internet gebeurt. Met andere woorden, zowel het aanvragen van het krediet als het bezorgen van de nodige informatie en documenten verloopt allemaal online. U zult dan ook bij een online krediet zelden een vertegenwoordiger van de bank persoonlijk ontmoeten. Dit zorgt er voor dat er geen verplaatsingskosten moeten worden gemaakt voor de bank in kwestie en daar bovenop spaart men heel wat extra papierwerk uit. Dit heeft als gevolg dat het prijskaartje van een online krediet veelal opmerkelijk lager ligt dan dat van een gewone lening.

Goedkoop
Een online krediet is in vergelijking met een gewone klassieke lening dan ook steevast goedkoper, alleen blijft het belangrijk om rekening te houden met de voorwaarden die aan het online krediet verbonden zijn. U kunt immers een online krediet afsluiten als lening op afbetaling, maar u kunt er ook voor kiezen om een online krediet als doorlopend krediet af te sluiten en dat maakt een wezenlijk verschil zowel op vlak van kredietvoorwaarden als op vlak van kostprijs. Laat u dus niet misleiden door het feit dat een online krediet veelal gekenmerkt wordt door een lagere kostprijs dan een gewoon krediet en hou altijd rekening met de kredietvoorwaarden. Ook voor een online krediet geldt, hoe flexibeler de voorwaarden, des te hoger de kostprijs komt te liggen.

Zijn er nadelen verbonden aan een online krediet?
Vanwege de lage kostprijs en de eenvoudige manier van aanvragen wordt een online krediet al snel als een zeer interessante kredietvorm aanzien, maar is dat ook wel echt zo? Zijn er dan echt helemaal geen nadelen verbonden aan een online krediet? Toch wel. Veel mensen vinden het fijn om persoonlijk contact te hebben met een vertegenwoordiger van een bank alvorens er een lening bij af te sluiten. Een lening is en blijft een financiƫle verplichting op lange termijn en dan wil de kredietnemer er natuurlijk absoluut zeker van zijn dat hij of zij er voor kiest om deze overeenkomst af te sluiten bij een betrouwbare partij. Het is veel moeilijker om dit vertrouwen te krijgen bij een online krediet dan bij een gewoon krediet dat u afsluit in een plaatselijk kantoor van uw bank. Kunt u hier mee leven, dan is er eigenlijk geen enkele reden om een online krediet niet af te sluiten.

Conclusie
Een online krediet wordt gekenmerkt door tal van verschillende voordelen. Een online krediet wordt snel verstrekt, is eenvoudig aan te vragen en veelal ook nog eens goedkoper dan wanneer u er voor zou kiezen om een gewoon krediet bij uw plaatselijk bankkantoor af te sluiten. Anderzijds mag u als kredietnemer ook niet blind zijn voor de nadelen die aan een online krediet verbonden zijn. Het gebrek aan persoonlijk contact met de bank waarbij u gaat lenen weegt doorgaans zwaar door net als het feit dat de kredietvoorwaarden toch een grote impact kunnen hebben op de kostprijs van het krediet in kwestie. Laat u dus altijd goed informeren alvorens een online krediet af te sluiten. Doet u dat en kunt u leven met het gebrek aan persoonlijk contact met een vertegenwoordiger van de bank, dan is er geen enkele reden waarom een online krediet voor u niet interessant zou zijn.

Let op! Geld lenen kost geld