Kredietplanet.nl: Financieel, Lenen

Maximaal lenen

Maximaal lenen, het blijft een kwestie waar heel veel mensen zich in vastbijten. Een lening aanvragen is vandaag de dag geen enkel probleem meer, maar wat wel een probleem is, is dat veel mensen meer willen lenen dan ze daadwerkelijk kunnen lenen en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Alvorens naar de bank of een andere kredietverstrekker te stappen om een lening af te sluiten is het dus belangrijk dat u eerst even nagaat hoeveel u precies maximaal kunt lenen. Het bedrag dat u maximaal kunt lenen is daarbij ook afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij maar eens aan uw inkomen, verschillende financiële waarborgen, lopende kredieten, etc. We vertellen u in dit artikel graag alles wat u moet weten over maximaal lenen.

Hoeveel bedraagt uw inkomen?
Allereerst zult u moeten gaan kijken naar uw inkomen. Veel kredietnemers denken dat het wordt overroepen, maar uw inkomen blijft eigenlijk grotendeels bepalend voor de lening die u kunt afsluiten. Iemand die bijvoorbeeld iedere maand slechts 1.000 euro op zijn of haar bankrekening krijgt gestort kan nooit een afbetaling doen van 1.200 euro, dat spreekt voor zich, maar hoeveel kunt u dan wel lenen? Natuurlijk is dit een beetje afhankelijk van bank tot bank. Er zijn banken die u de mogelijkheid bieden om tot 75 procent van uw inkomen af te betalen aan leningen, maar er zijn ook banken die zich beperken tot 60 procent. Het is hierbij vooral belangrijk om er rekening mee te houden dat ook andere factoren dit bedrag kunnen beïnvloeden. Uw loon legt eigenlijk gewoon de basis voor het bedrag dat u kunt lenen, maar er wordt ook verder gekeken.

Reeds lopende afbetalingen
Wanneer u bijvoorbeeld over reeds lopende afbetalingen beschikt dient u er rekening mee te houden dat het bedrag van deze afbetalingen zal worden afgetrokken van het bedrag dat u nog vrij heeft om een lening mee af te betalen. De bank zal als vanzelfsprekend ook met deze afbetalingen rekening houden, net als met de maandelijkse kosten waaraan u dient te voldoen. In theorie mag u dan bijvoorbeeld wel in staat zijn om een maandelijkse afbetaling te doen van 1.000 euro, maar daarbij heeft u waarschijnlijk geen rekening gehouden met vaste kosten zoals water, elektriciteit en andere kosten die een grote druk kunnen leggen op uw financiële mogelijkheden. Het is belangrijk om alle kosten en afbetalingen in rekening te brengen zodat u precies weet hoeveel u van uw inkomen kunt reserveren om een lening af te betalen. Doet u dit niet, dan is de kans groot dat u vroeg of laat tegen de lamp loopt en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Mijn maximale lening berekenen
Goed, we weten nu waar u allemaal rekening mee dient te houden, maar hoe kunt u nu uw maximale lening exact berekenen? Er bestaan hiervoor verschillende mogelijkheden. U kunt in eerste instantie natuurlijk zelf aan de slag met alle nodige informatie, maar u kunt ook gebruikmaken van een geautomatiseerde berekening. Deze geautomatiseerde berekening zal u vragen hoeveel uw inkomen bedraagt, of u reeds over bepaalde leningen beschikt, welke financiële waarborgen u eventueel nog kunt geven, etc. Al deze informatie wordt verwerkt waardoor u snel een goed beeld kunt krijgen van uw mogelijkheden. Uw maximale lening berekenen is dus in ieder geval niet moeilijk en het kan u veel slapeloze nachten nadien besparen. Twijfel dus niet en berekenen snel uw maximale lening!

Let op! Geld lenen kost geld