Kredietplanet.nl: Financieel, Lenen

Lening in het buitenland

Geld lenen in Nederland is duur en wordt ook steeds duurder. Sinds de kredietcrisis in Nederland is het bijna onbetaalbaar geworden om geld te lenen. De hoge kosten van de leningen hebben te maken met het hoge rentepercentage dat de lening verstrekkers zich vragen. Daarom is het sinds de kredietcrisis steeds vaker voorgekomen dat men een lening in het buitenland afsluit. Vaak is het in het buitenland veel goedkoper en wordt het steeds makkelijker om een lening af te sluiten. Denk hierbij aan landen zoals Duitsland, Belgiƫ en Frankrijk.

Veel mensen sluiten een lening in het buitenland af om het geld in Nederland op een spaarrekening te zetten. In het buitenland liggen de rentes vaak lager dan in Nederland en is dit het ook wat het zo aantrekkelijk maakt. Door een Europese wetgeving die is gemaakt, kan de consument makkelijker een lening in het buitenland afsluiten. Dit akkoord is getekend tussen 27 landen. Als Nederlander is het vooral populair om een lening in Duitsland of Belgiƫ af te sluiten. Dit omdat de landen lekker dichtbij liggen en dit het al een stuk makkelijker maakt.

De regels in Nederland zijn streng als het gaat om leningen. Wanneer men een BKR notering heeft is het vrijwel onmogelijk om een fatsoenlijke lening af te sluiten. In het buitenland maken ze geen gebruik van deze controle, waardoor je daar in principe met een schone lei begint. In het buitenland hebben ze dezelfde leenvormen als in Nederland denk hierbij aan een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Ook zijn er helaas in het buitenland mensen die alleen maar de boel oplichten. Wanneer een lening in het buitenland te aantrekkelijk klinkt is het belangrijk de documenten waarop de lening staat beschreven goed na te kijken. Kijk hierbij bijvoorbeeld goed naar de kleine lettertjes in de overeenkomst.

Let op! Geld lenen kost geld