Kredietplanet.nl: Financieel, Lenen

Lening bij IB-groep

Waarom geld lenen bij IB-groep?

Wanneer je aan het studeren bent heb je minder tijd om te gaan werken. Des al niet te min moet je wel je vaste lasten betalen zoals huur, gas, elektriciteit, eten, uitgaan etc. Wanneer je dus niet genoeg geld verdient om deze lasten te betalen is het een mogelijkheid om een lening bij de IB-groep aan te vragen. Er zijn verschillende soorten leningen bij de IB-groep. Hieronder worden de meeste soorten leningen bij de IB-groep behandeld.

Het grootste voordeel van een lening bij de IB-groep is dat het erg goedkoop is omdat je nog studeert. Naast de lening die je bij IB-groep kan afsluiten heb je ook recht op studiefinanciering.

IB-groep biedt de mogelijkheid om in deze crisis zeer goedkoop te lenen. De instantie die deze lening mogelijk maakt is de overheid. De lening is zo goedkoop omdat de overheid wil stimuleren om te gaan studeren zonder dat er financiële belemmeringen zijn. Doordat je wordt opgeleid en je met je diploma een goede baan kan krijgen verdien je later genoeg om de lening af te betalen zonder toren hoge rentepercentages. Het maximaal bedrag wat je kan lenen is €282,35.

College geld krediet: een lening bij de IB-groep

Naast de lening van de IB-groep is het ook mogelijk om een college geld krediet aan te vragen. Dit college geld krediet is in het leven geroepen om het collegegeld te financieren. Dit is zo’n €135,-. Dit bedrag krijg je dus om het collegegeld te betalen. Vaak is er ook de mogelijkheid om het niet 1 keer te betalen maar in termijnen.

Naast de lening en college geld krediet biedt de IB-groep ook nog de mogelijkheid om een zogenaamde aanvullende beurs te krijgen. De aanvullende beurs hangt af van het inkomen wat je ouders is. Hoe hoger het inkomen van je ouders is hoe lager de aanvullende beurs is.

Iedere student heeft recht op studiefinanciering. Studiefinanciering is een bepaald bedrag wat iedere student elke maand ontvangt op zijn rekening. De studiefinanciering is er in twee vormen, namelijk de thuiswonende student en de uitwonende student. De thuiswonende student krijgt minder geld dan de uitwonende student. De thuiswonende student krijgt ongeveer €93.- per maand en de uitwonende student krijgt zo’n €226,-.
Dit is lang niet genoeg om een maand door te komen. Dit is dus een soort extraatje wat je van de overheid krijgt. Om de vaste lasten te betalen is een lening bij de IB-groep een goede mogelijkheid om je vaste lasten te betalen. Hierboven zijn enkele soorten lening bij de IB-groep behandeld.

Geld lenen bij IB-groep is goedkoop

Een lening bij de IB-groep is erg goedkoop ten opzichte van andere leningen. De lening bij de IB-groep wordt gefinancierd door de overheid met de achterliggende gedachte om te studeren en een goede baan te krijgen. Er zijn verschillende soorten lening bij de IB-groep. Elk heeft zijn eigen voordelen en regeltjes. Deze exacte eigenschappen kun je lezen op de site van DUO/IB-groep.

Let op! Geld lenen kost geld