Kredietplanet.nl: Financieel, Lenen

Geld lenen zonder BKR toetsing

Voor sommige mensen kan het heel erg lastig zijn om geld te lenen. Door allerlei problemen en achterstanden omtrent betalingen hebben zij een negatieve notering bij het BKR in Tiel. Vervelend genoeg voor het zijn hierdoor geldverstrekkers niet zo snel gelegen om hun een lening te verschaffen. Een lening voor een klein bedrag zonder BKR toetsing gaat vaak nog wel. Bij een minilening wordt er vaak niet eens getoetst op BKR codering. Echter een grotere lening zoals bijvoorbeeld voor de aanschaf van een auto of het afsluiten van een hypotheek zorgt voor veel grotere problemen en mensen met een negatieve BKR registratie krijgen vaak ‘nee’ te horen van hun bank en overige geldverstrekkers. Zij geven in deze betreffende situatie niet zo snel een lening af, simpelweg om de reden dat er een groter risico is dat zij het geld niet terugkrijgen.

Heeft u een negatieve codering bij het BKR? Dan hoeft het niet altijd zo te zijn dat u geen geld kunt lenen. In de eerste plaats omdat er verschillende BKR coderingen zijn. U kunt namelijk ook een lening hebben afgesloten in het verleden die inmiddels al afbetaald is. Toch heeft u dan nog een aantekening bij het BKR in Tiel. Een simpel telefoontje met de geldverstrekker lost het probleem vaak al op in dat geval. De geldverstrekker neemt contact op met het BKR in Tiel en uw codering wordt verwijderd uit het systeem. Er is vervolgens geen belemmering meer om u een lening te kunnen verstrekken en uw probleem is opgelost. Ook bij andere coderingen is het mogelijk om een lening af te sluiten. Neem even contact op met de geldverstrekker om te vragen welke BKR codering u heeft. Dit geeft u vaak een beter overzicht van de mogelijkheden die u heeft op het gebied van lenen.

Betaal niet te veel
Waarschijnlijk bent u in reclames of bijvoorbeeld op Marktplaats wel eens advertenties tegen gekomen waarin wordt aangegeven dat de betreffende adverteerder u een lening kan verstrekken, ook als u een negatieve BKR codering heeft. Probeer u er dan goed bewust van te zijn wat de kosten en voorwaarden van deze lening zijn. De rentepercentages van deze aanbieders liggen vaak een behoorlijk stuk hoger waardoor u te maken heeft met erg dure leningen. Ook al kan de lening op dit moment juist zo goed uitkomen, een hoog rentepercentage kan u in de toekomst nog dieper in de problemen brengen. Geld lenen kost nu eenmaal geld en des te hoger de rente, des te hoger de uiteindelijke kosten.

Geld lenen van familie en vrienden
Hoewel het misschien een moeilijke stap is, kunt u ook vrienden of familie om een lening vragen. Deze lening kan dan contractueel vastgelegd worden en u bepaald samen de termijnen en het rentepercentage. Hiermee bent u waarschijnlijk een stuk voordeliger uit dan bij een bank of andere geldverstrekker. Daarnaast heeft uw vriend of familielid uiteindelijk ook nog een klein beetje voordeel en het goede gevoel dat hij of zij u uit de brand helpt.

Let op! Geld lenen kost geld