Kredietplanet.nl: Financieel, Lenen

Geld lenen in het buitenland

Geld lenen in het buitenland is zeer populair geworden sinds de kredietcrisis in Nederland. Door de hele hoge rentes die men zich vraagt in Nederland is het bijna onbetaalbaar geworden om een lening af te sluiten. Geld lenen in het buitenland is veel makkelijker en goedkoper geworden.

Sinds de Europese Unie een verdrag heeft afgesloten met 27 landen is het makkelijker en veiliger geworden voor de consument om geld te lenen in het buitenland. Banken in het buitenland maken geen gebruik van de zogenaamde BKR registratie. Dit is Nederland wel het geval. Iemand met een negatieve BKR registratie kan het bijna vergeten om een degelijke lening af te sluiten in Nederland. Geld lenen in het buitenland is ook veel goedkoper. De partijen die geld lenen vragen zich vaak veel minder rente dan in Nederland. Reden genoeg dus om in geld te lenen in het buitenland.

Veel Nederlanders lenen geld in landen zoals Duitsland en Belgiƫ. Dit komt omdat deze landen de buurlanden zijn van Nederland en het dus veel makkelijker is om een bezoekje te brengen aan de banken is deze landen. Echter door het vele gebruik van geld lenen in het buitenland zijn er helaas ook partijen die misbruik maken van dit.

Een extreem goedkope lening is dan ook vaak te mooi om waar te zijn. Er zijn dan ook partijen die willen dat er eerst betaald wordt voor een lening voordat ze de lening zelf verstrekken. Echter een lening waar men van te voren voor moet betalen is een oplichters praktijk. Er bestaan namelijk geen leningen waarbij men van te voren een bedrag moet betalen. Daarom is het ook zeer belangrijk om een dag erop uit te gaan. Doe geen zaken online, weet met wie er zaken worden gedaan. Persoonlijke gesprekken leveren het meeste op en is het veiligst.

Let op! Geld lenen kost geld