Kredietplanet.nl: Financieel, Lenen

Geld lenen bij een bank of een assurantie tussen persoon die ook leningen verstrekt?

Waar kunt u nou eigenlijk het beste een lening afsluiten? Een lening kunt u natuurlijk op veel verschillende plaatsen afsluiten. Het kan bij een bank waar u al jaren naar toe gaat of een bank waar u nog geen klant bent. Ook kunt u naar een assurantie tussen persoon gaan die ook lening verstrekt. En dan is het natuurlijk ook nog mogelijk om naar een geldverstrekker te gaan die rechtstreeks een lening laat afsluiten via het internet of via de telefoon. Ook veel assurantie tussen personen die ook leningen verstrekken bieden deze mogelijkheid aan. De meeste geldverstrekkers willen dit graag wel via het internet doen. Dit betekend dat ze geen reiskosten hebben en ook geen tijd bij u aan tafel hoeven door te brengen. Gezien de hoge personeelskosten is dit een kant voor de ondernemers om hun personeel dicht bij de telefoon en de computer te houden voor de email. Hiermee kunnen ze veel file leed en tijd in op de weg terugbrengen tot een minimum. Natuurlijk zijn er altijd wel een paar klanten waar men graag snel en direct een lening wil afsluiten nadat ze een ritje in de auto hebben gemaakt.

Het verstrekken van een lening wordt door de banken en geldverstrekkers steeds moeilijker gemaakt. Banken en geldverstrekkers willen steeds minder risico lopen en daardoor kan niet iedereen meer snel en gemakkelijk een lening afsluiten. Er komen ook veel meer regels en verantwoordelijkheid bij kijken als u een lening wilt afsluiten bij een bank of een andere geldverstrekker.

Echter waar kunt u nu eigenlijk beter een lening afsluiten? Bij een bank, via het internet of via een assurantie tussen persoon die ook leningen kan aanbieden. Daar kunt u vaak moeilijk een keuze uit maken. Hoewel u vaak denkt dat het afsluiten van een lening een rationele zaak is en u verschillende voorwaarden en mogelijkheden op een rijtje kunt zetten is dit niet altijd het geval. Waar wordt de lening voor gebruikt? Is het voor een rationele aankoop of een aankoop bomvol met emotie? Wilt u een auto kopen met een lening of een vakantie met wat extra geld? Of wilt u een motor gaan kopen? Of wilt u een boot aanschaffen? Allemaal zaken waar uw hart bij betrokken is en niet uw verstand. Dus het is van groot belang dat u wel weet waar u naartoe wilt met uw lening of uw krediet.
Het beste in onze ogen is om de emotie zoveel mogelijk eruit te halen. Haal als het mogelijk is een derde adviseur erbij om te overwegen waarvoor u geld leent en welke tijdshorizon deze heeft en wat er allemaal van belang is.

Als u naar een bank gaat of naar een assurantie tussen persoon die ook leningen verstrekt dan heeft u altijd te maken met een partij die ook aan zijn eigen belangen gaat denken. En dat is gewoon hoe het spelletje gaat. Zij willen graag geld verdienen en zullen natuurlijk wel naar uw belangen kijken en de in hun ogen beste oplossing voor uw krediet vraagstuk. Echter ze denken ook aan hun eigen portemonnee en willen graag de lening afsluiten om zo wat extra te verdienen. Of om een bonus in de wacht te slepen als die er nog zijn. Het is gewoon ongekend!

Een lening afsluiten via het internet is eerlijk gezegd alleen aan te raden als u echt weet wat u doet. U kent de voorwaarden van de verschillende aanbieders. U weet zelf welke leen soort u het beste kunt kiezen en ook welke soort lening het beste bij uw situatie past. Ook weet u de extra inside informatie om wat extra rente korting te krijgen! En u weet waar u mee bezig bent. Als u dit niet weet dan kunt u het beste een lening afsluiten via een medewerker bij een bank of bij een assurantie tussen persoon. Een lening afsluiten via het internet lijkt vaak op het eerste gezicht goedkoper als een lening afsluiten bij een assurantie tussen persoon die ook leningen verstrekt of bij een bank van uzelf of een bank waar u nog geen klant bent. Echter is dit ook echt zo? Koopt u geen uien voor citroenen? Het is maar de vraag en het is van groot belang dat u hierin wel de juiste afweging maakt.
Een lening afsluiten gebeurt vaak voor meerdere jaren. Dit is natuurlijk afhankelijk van de hoogte van het bedrag en ook van de soort lening waar u voor kiest. Echter in de meeste gevallen zit u voor meerder jaren vast aan een lening. U kunt daarom het beste kiezen voor het afsluiten van een lening via een assurantie tussen persoon die ook leningen aanbied en een specialist is op het gebied van leningen. Hetzelfde geld voor de krediet adviseur bij uw bank. Als deze persoon op de juiste manier is onderlegd en voorzien is van trainingen dan kan deze u een zeer waardevol advies geven.

Bij de banken en ook bij de assurantie tussen personen die leningen aanbieden is het vaak het geval dat u geen rekening krijgt voor het advies wat ze aan u geven. Dus u kunt hier altijd naartoe gaan om een goed en vakkundig advies in te winnen. Dat is zeer goed te doen! Een klein beetje tijd investeren om resultaten te boeken en ook besparingen waar u later zeer veel plezier mee kunt hebben. Een besparing kan ervoor zorgen dat u sneller uw leningen of kredieten kunt aflossen en waardoor u ook beter en met meer gemak de maandlasten kunt opbrengen.
Doordat u meer aflost zullen uw maandlasten dalen en zult u ook meer geld overhouden voor de leuke dingen in het leven. Het is van groot belang! Dat u met veel plezier en gemak uw maandlasten kunt blijven betalen en niet op een houtje hoeft te bijten.

Een lening afsluiten is vaak sneller en gemakkelijker gedaan als het zou moeten zijn. U zou toch eerst beter moeten nadenken over wat u allemaal wel of niet wilt. En het is van groot belang dat u weet waarvoor u geld leent en dat het het ook waard is.

Dus bezint eer ge begint en zorg dan voor een uitstekend advies van een medewerker bij de bank die zich heeft gespecialiseerd in het verstrekken van leningen en kredieten of bij een assurantie tussen persoon die ook leningen kan aanbieden aan consumenten. Een goed advies kan u zeer zeker op jaarbasis en over meerdere jaren veel geld besparen. Geld wat u zoals hierboven al gezegd dan kunt gebruiken voor andere zaken. Zaken waar u meer plezier aan beleefd dan het betalen van rente.
Wij wensen u veel succes! En laat niet teveel uw emotie, maar veel meer uw ratio spreken als u een lening afsluit. Succes!

Let op! Geld lenen kost geld