Kredietplanet.nl: Financieel, Lenen

Een lening simulatie

Dankzij het uitvoeren van een lening simulatie is het mogelijk om de kostprijs van een zeker krediet te berekenen. Vooral in België is het een populair gegeven. Wanneer een persoon bijvoorbeeld 10.000 euro wenst te lenen, dan zal deze eerst op de site van verschillende aanbieders gebruikt maken van de autolening simulator. Dan weet de persoon meestal direct het kostenplaatje van het krediet aan de hand van het jaarlijks kostenpercentage. Nadien is het dan mogelijk om deze kostprijs te vergelijken met dat van andere sites. Zo kan de consument zelf het goedkoopste autokrediet zoeken. Dit principe geldt ook voor andere kredieten, denk bijvoorbeeld maar aan een persoonlijke lening of een renovatie lening.

Iets complexer is het met de hypothecaire lening simulatie. Daar zijn er namelijk veel variabelen. De belangrijkste is de rentevoet en de hypotheekformule. Dat is dan ook de reden waarom niet alle hypotheekaanbieders een hypotheek simulatie kunnen aanbieden. Als consument moet u dan mailen/bellen en of eens een kantoorgebouw bezoeken. In het geval van een hypotheek is het wellicht beter om eerst even een zakelijk gesprek te voeren. Een hypotheek afsluiten is namelijk een complexe bezigheid en het zal de financiële toekomst van u bepalen. U moet – in de meeste gevallen – dan ook iedere maand een heuse som geld ophoesten aan de financiële instelling.

We raden u dan ook altijd aan om zich eerst goed te informeren en zelf veel informatie op te zoeken. Vergelijk zelf de tarieven wat en verken de markt wat. Ook gespecialiseerde informatie inwinnen bij een persoon met kennis van zaken kan helpen.

Let op! Geld lenen kost geld