Kredietplanet.nl: Financieel, Hypotheek

Een hypotheek voor over dertig jaar of langer?

Een hypotheek is een beslissing die in de meeste gevallen voor de lange termijn is. Natuurlijk zijn er soms situaties waardoor de hypotheek een korte termijn situatie is geworden. Echter bij het afsluiten van een lening is het altijd vaak van belang dat u op de lange termijn denkt en niet de korte termijn. Als u een hypotheek gaat afsluiten dan zal dit voor jaren en jaren uw maandlasten beïnvloeden Natuurlijk is dit ook het geval als u gaat huren. Dan zullen uw maandlasten ook beïnvloed worden. Echter het is van groot belang dat u bij een hypotheek u zich er ook bewust van bent dat de hypotheeklasten te bepalen zijn door het kiezen van de hypotheek vorm en de looptijd van de hypotheek rente.

De hypotheek rente is vaak een van de meest bepalende factoren bij het samenstellen van uw nieuwe maandlasten. Uw maandlasten van uw hypotheek bestaan naast de hypotheek rente die u betaald ook uit de lasten van de polis en de verzekering lasten van de overlijden risico verzekering. Natuurlijk alleen als u deze laatste twee polissen ook heeft afgesloten bij uw hypotheek.
Een hypotheek afsluiten bepaalt dus voor meerdere jaren en mogelijk tot zelfs dertig jaar of langer uw maandlasten. De vraag hoe lang u de hypotheek rente vast zet is daarom een zeer goede vraag. Als u voor dertig jaar of langer de hypotheek rente voor een lage rente vast kunt zetten dan kunt hier het beste direct gebruik van maken. Zorg ervoor dat er een verhuis clausule zit in de hypotheek die u afsluit. Als u deze heeft dan kunt u de hypotheek altijd meenemen naar een andere woning en dat is wel een zeer mooie en goede optie! Dus als u een hypotheek weet af te sluiten bij een bank die u een lage rente aanbiedt en een zeer lange looptijd van twintig, dertig of zelfs langer dan kunt u deze mogelijkheid het beste direct met beide handen aangrijpen. Zeker als u deze kans krijgt en u de hypotheek kunt verkrijgen op basis van uw inkomen. U weet dan dat het goed zit voor de rest van uw leven. Tenminste voor een lange periode. En als de huizenprijzen in die dertig jaar dan ook stijgen dan zit u helemaal op rozen.

Dan heeft u namelijk een grote overwaarde gerealiseerd en heeft u een woning die u kunt verkopen. U kunt er dan zelfs mogelijk voor kiezen om een huur woning te gaan betrekken. En met de rest van het geld dat u over heeft gehouden bij de verkoop van uw woning kunt u dan leuke dingen doen. Een mooie dure snelle sportauto kopen, lekker op vakantie gaan, een wereldreis maken of een mooie boot waar u de hele zomer op kunt dobberen op het water. Het is gewoon heerlijk. U kunt dan al het geld erdoorheen jagen als u wilt. En natuurlijk als u de energie er voor heeft en dit echt wil.
Vaak ziet men dan dat men ervoor kiest om dit niet te doen omdat het patroon van niet zoveel geld uitgeven er al zo in zit dat men hier niet meer voor kiest. Echter slimme marketeers weten hier natuurlijk altijd op in te spelen. Het is altijd mogelijk om mensen te prikkelen om wel geld uit te geven. En natuurlijk kan men al het geld nalaten aan de kinderen als men die heeft. Of aan de kerk of een andere goede stichting. Echter het zelf opmaken van het geld is toch een stuk leuker. Tenminste dat lijkt ons! EN waarom zou u uw eigen geld niet gewoon tot de laatste cent helemaal opmaken? U heeft er altijd hard voor gewerkt en u mag er dan natuurlijk ook maximaal van genieten. Tenminste dat is de mening van zoveel mensen! En dat is iets waar wij ons graag bij aansluiten.
Een hypotheek voor dertig jaar of meer is zo gek nog niet! Zeker niet als u pas 25 bent als u uw eerste hypotheek kunt afsluiten onder uitstekende en goede condities. Een hypotheek afsluiten bij uw bank of bij een assurantie tussen persoon die ook een erkende hypotheek adviseur of financieel planner in dienst is is dan een goede keuze.

Of u nu een hypotheek gaat afsluiten voor een jaar, voor vijf jaren, tien jaren, vijftien jaren, twintig jaren of vijfentwintig jaar of zelfs dertig jaren dan kunt u het beste eerst een goed advies inwinnen. Iemand die veel kennis en informatie inwint kan deze kennis omzetten in geld. Zo simpel is het gewoon. En u hoeft niet overal verstand van te hebben. U dient gewoon de juiste mensen te selecteren die u van advies en informatie voorzien. U kunt hierbij denken aan een goede en erkende hypotheek adviseur of een financieel planner. Deze zijn goed geschoold en onderlegd in de materie van de hypotheken. Een hypotheek die u voor een lange termijn afsluit is van groot belang om die keuze goed te maken en te doen. Een hypotheek die ook geld kost. Als u een hypotheek afsluit dan gaat u naar een notaris en vaak heeft u ook een taxatierapport nodig om een hypotheek af te sluiten. Ook zijn er kosten voor het advies van de adviseur (tenminste vanaf 1 januari 2013) en mogelijk de afsluitkosten van de hypotheek (niet meer sinds 1 januari 2013).
Een hypotheek voor de toekomst! Die moet u afsluiten.

Let op! Geld lenen kost geld