Kredietplanet.nl: Financieel, Lenen

Een doorlopend krediet of een persoonlijke lening?

Als u de beslissing heeft genomen om een lening of een krediet te nemen dan krijgt u altijd het moment dat u zult moeten kiezen voor welke leen vorm u gaat kiezen. Een doorlopend krediet of liever een persoonlijke lening?

Echter wat zijn de verschillen? En waarom kiezen voor een doorlopend krediet of voor een persoonlijk krediet? En waarom wel voor de een en niet voor de ander. En hoe gaat u deze keuze maken. Doet u dit alleen of schakelt u de hulp in van een adviseur bij de bank of een lening expert bij een assurantie tussen persoon.

Allemaal vragen die naar boven komen als u een lening of een krediet wilt gaan afsluiten om een nieuwe auto, een andere boot of een motor te kopen met geleend geld. Een lening afsluiten voor het starten van een bedrijf of een goede vakantie zijn natuurlijk ook goed mogelijk.
Om een goede keuze te maken of te laten maken door een lening adviseur is het van belang om vooraf ook goed te weten waarvoor u het geld gaat lenen. En ook hoeveel geld u gaat lenen. Als het een klein bedrag is wat u met uw vakantiegeld bijvoorbeeld weer kunt aflossen of met uw dertiende maand dan kunt u beter kiezen voor een doorlopend krediet dan voor een persoonlijke lening. Is het bedrag echter groter en bijvoorbeeld voor een auto dan kunt u beter kiezen voor een persoonlijke lening.

Wat echter ook van belang is, zijn uw maandlasten nadat u de lening heeft afgesloten. Als u de lening heeft afgesloten en niet teveel aan maandlasten wilt stijgen dan kunt u beter kiezen voor een doorlopend krediet dan voor een persoonlijke lening. Dit is vooral van groot belang als u voldoende maandruimte over wilt houden om uw geld ook aan andere zaken te besteden dan de rente die u moet betalen en de aflossing. Houd echter wel in het achterhoofd dat u altijd uw lening moet aflossen. Als u dit niet doet dan wordt het een blok aan uw been voor meerdere jaren. Een blok aan uw been waar u nooit van af komt en dat is toch een zeer slechte zaak.

Als u een doorlopend krediet afsluit dan is het ook vaak zo dat u veel vrijheid heeft om het afgeloste geld (als u geld heeft afgelost) weer op te nemen. Dat is vaak zo gemakkelijk dat het krediet vaak tot het maximum wordt opgenomen. En dat is eerlijk gezegd wel jammer. Het kan goede investeringen en financiƫle mogelijkheden in de weg staan.

Een lening afsluiten heeft altijd gevolgen voor de mogelijkheden van een hypotheek . Als u een doorlopend krediet of een lening afsluit bij een bank of via een assurantie tussen persoon die ook leningen aanbied dan krijgt u altijd te maken met deze maandlasten. Deze maandlasten worden dan opgenomen in de berekeningen voor het maximum van uw hypotheek. En een lening of krediet beperkt een hypotheek altijd. En aangezien banken nu al zeer terughoudend zijn wordt het leen bedrag voor een hypotheek nog kleiner.

Het afsluiten van een lening is vaak een zaak die snel gebeurt zonder de gevolgen voor de lange termijn te overzien. Denk hierbij dus gewoon eerst zeer goed na voordat u hier aan gaat beginnen. Weet waar het voor is. Weet wanneer u weer schuldenvrij bent en bijt soms door de zure appel heen als u een krediet afsluit om toch voor de vorm persoonlijke lening te kiezen. U weet dan dat u na een paar jaar of eerder afhankelijk van de krediet som weer verlost bent van de lening en u weer helemaal vrij bent! En dat is toch een zeer fijn gevolg.

Denk altijd goed na als u een lening afsluit en denk ook goed na welke soort lening u afsluit. Win altijd een goed en gedegen advies in als u een lening afsluit. En hetzelfde geld als u een doorlopend krediet afsluit. Een doorlopend krediet afsluiten is vaak te snel en te gemakkelijk. U zit vaak nog in de emotie van een aankoop en niet mee in de ratio voor de lange termijn. Bespreek daarom altijd de verschillende mogelijkheden voordat u overgaat tot handelen en tot actie! Een persoonlijke lening is vooral bij grotere bedragen een betere beslissing dan een doorlopend krediet. Tenminste dat is onze mening! Uw adviseur kan uw persoonlijke situatie bij een goed en gedegen advies betrekken. Succes!

Let op! Geld lenen kost geld