Kredietplanet.nl: Financieel, Lenen

Een auto financieren: een lening voor een auto

Voor de meeste mensen (vooral de mannen) is het geweldig om een super mooie en krachtige auto te hebben. Een auto waarmee u kunt rond touren met het raam open en een heerlijk briesje door de haren. Goede muziek en een verfrissend drankje erbij en het komt allemaal goed!

Echter het is niet voor iedereen weggelegd om die prachtige en mooie bolide te kopen waarvan men droomt. Tenminste niet met het gespaarde geld dat op de spaarrekening staat. Dus als snel kijkt men naar alternatieven om een auto te kopen die helemaal aansluit bij het ideaal beeld dat men van een auto heeft. Een lening voor een auto is in eerste instantie niet de meest ideale gedachte echter het maakt het wel mogelijk dat de dromen uitkomen en dat men kan doen wat men graag wil! Rond touren in een mooie auto.

Of het nu een degelijke gezinsauto is, een sportauto of een carbriolet, de banken en geldverstrekkers maken het graag mogelijk! Ze willen u graag helpen om uw dromen te verwezenlijken. Daar is natuurlijk wel in ruil een rentebetaling en toekomstige aflossing voor nodig! Echter niets is onmogelijk! Als u maar een goede betaalgeschiedenis heeft, niet teveel leningen en een goed en degelijk vast inkomen dan is er ook in de huidige tijden nog veel mogelijk.

Vaak wordt er wel getwijfeld of het wel zo verstandig is om een lening te nemen voor een auto. Want niet voor niets zegt men dat een auto een slechte investering is en dat een auto alleen maar in waarde kan dalen. Echter soms kan men niet anders en heeft men een auto nodig om het dagelijks brood te verdienen. Een lening is dan een middel dat het doel heiligt. Een doel dat voor u belangrijker is dan de maandelijkse betalingen van de lening. Zonder auto geen loonstrookje en zonder loonstrookje geen brood! De hoogte van de lening bepaalt u natuurlijk altijd zelf!

Waar kunt u uw autolening het beste afsluiten?
Een autolening kunt u vaak bij de meest autodealers en autoverkopers al afsluiten. Echter is dat wel verstandig? Een brood koopt u immers ook bij de bakker en niet bij de slager omdat de bakker er meer van weet. Dus mogelijk is het beter om naar de bank te gaan voor een goed advies en als u het helemaal goed wilt doen gaat u ook naar uw eigen financieel adviseur die vele verschillende banken met elkaar kan vergelijken. En zo de laagste maandlasten voor u kan kiezen met de beste voorwaarden. Dat is toch belangrijker dan een mooie auto? Tenminste op de lange termijn!
Natuurlijk kunt u ook uw huiswerk doen door op het internet rond te shoppen naar de vele verschillende mogelijkheden die er zijn.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook alternatieven. U kunt ook uw droomauto gaan leasen of uw auto op basis van huurkoop gaan aanschaffen. U kunt bijvoorbeeld een auto kopen met een aanbetaling en de auto nog een aantal termijnen in de vorm van huur afbetalen waarna de auto van u is! Een goede oplossing in sommige situaties.

Een auto kopen is een leuke bezigheid. Maak er echter serieus werk van als u een autolening gaat nemen en laat u niet verleiden tot een impulsaankoop om uw auto te financieren. Win altijd advies in bij een partij die verstand van autoleningen en kredieten heeft. Op deze manier krijgt u een goed en een gedegen advies. En een mooie auto en een goede deal zijn er heus in de toekomst ook nog wel mocht u deze mislopen omdat u meer advies wenst. En een optie op een auto is natuurlijk altijd mogelijk.

Uw auto allrisk verzekeren of niet?
Als u een auto heeft gekocht na een lange speurtocht op het internet en bij vele verschillende dealers bent geweest dan is het van groot belang dat u een goede verzekering voor uw nieuwe auto afsluit. Het is niet alleen van groot belang, het is zelfs wettelijk verplicht.
U kunt kiezen voor een minimale wettelijke verzekering voor uw auto. Een zogenoemde WA verzekering. Ook kunt u kiezen voor een WA plus verzekering. Het is een verzekering die naast de wettelijke aansprakelijkheid ook schade door noodweer en dieren dekt.
De beste verzekering is een all risk verzekering. Dit is een verzekering waarbij u ook de schade aan uw eigen auto vergoed krijgt ook al is het ongeval door uw schuld ontstaan.

Als u een auto heeft gekocht met een hoge lening dan is de laatste verzekering (all risk verzekering voor uw auto) de beste keuze. Stel dat u met uw nieuwe auto waar een hoge lening op zit tegen een boom rijdt. De auto is total loss en uw lening is maximaal. Geen auto, maar wel een hoge lening. Het is dus verstandig om dit risico goed af te dekken als u een hoge lening op uw auto heeft.

Als u een auto lease constructie heeft dan zit hier vaak al een autoverzekering (all risk) in. Wel geld er mogelijk een eigen risico.

Een autoverzekering kunt u afsluiten bij een bank of via het internet. Ook zijn er verschillende verzekeringsagenten die u graag helpen. Ze worden ook wel assurantie tussen personen genoemd en bieden de autoverzekeringen aan van vele verschillende verzekeraars. Hierdoor kunnen ze alle verschillende mogelijkheden vergelijken en u een goed voorstel doen.
De laatste jaren is het zelf afsluiten van een autoverzekering via het internet ook erg populair geworden. Vele verzekeraars hebben zich hier al op toegelegd en voeren veel concurrentie met elkaar op het internet en ook op de televisie.

Veel mogelijkheden dus om een goedkope verzekering af te sluiten en ook een goede natuurlijk! Vergelijk altijd alle mogelijkheden en kijk goed naar de verschillende voorwaarden die er voor de verschillende auto verzekeringen gelden. De premie is niet het enigste wat telt!

Let op! Geld lenen kost geld