Kredietplanet.nl: Financieel, Lenen

Crowdfunding: financieren in moeilijke tijden

Als het met de economie wat minder gaat is het vaak voor bedrijven en ook voor consumenten moeilijker om een lening te krijgen bij een regulier bank. Een lening of een krediet om de onderneming uit te bereiden of om extra middelen aan te schaffen. Zeker met de aangescherpte wetgeving en eisen van de geld verstrekkende banken is het een groot probleem om de gehele economie een slinger te geven.

Niet voor niets ontstaan er steeds meer kansen en mogelijkheden voor microkredieten en crowdfunding. Nieuwe manieren van financieren voor ondernemers en ook voor particulieren. Er zijn verschillende crowdfunding sites die naast financieringen voor ondernemers ook financieringen voor particulieren op hun site aanbieden.

Crowdfunding is hoofdzakelijk bekend van het financieren en tevens participeren in een onderneming. Vele kleine investeerders storten hun geld in ruil voor een aandeel in de onderneming en een deel van de winst. De winst kan er mogelijk de eerste jaren nog niet zijn. Vooral starters maken gebruik van dit concept wat dus crowdfunding heet. Een financiering bij een bank is niet mogelijk en dan komt de kracht van het geld om de hoek kijken. Eigenlijk de macht van het geld. Ondernemers worden bijna gedwongen om een deel van hun onderneming op te geven om zo geld binnen te krijgen om verder te groeien.

Een voordeel bij crowdfunding is dat het vaak een grote groep van kleine investeerders zijn die minder hoge eisen stellen dan een investeerder die in een keer een belang in de onderneming neemt. Echter een deel van de winst zal verdwijnen. Voordeel voor de participanten en geldschieters is dat het vaak om een laag bedrag gaat en het risico dus beperkt is. Tevens is de rente op het spaargeld ook erg laag momenteel dus een klein beetje meer risico en ook nog het ondernemersgevoel is erg leuk. Het is eigenlijk het gevoel van een investeerder. Mogelijk investeert men in een nieuwe google of facebook en is the sky the limit. Ongekend.

Er zijn dus nieuwe kansen ontstaan voor bemiddelaars in crowdfunding en andere financieringsvormen. Het is ongekend hoe snel sommige partijen inspelen om veranderende markten. De banken laten duidelijk kansen liggen. Mogelijk dat ze het idee oppikken om ook een crowdfunding website te beginnen?

Voor iedereen die dus op een alternatieve manier geld (het zij particulier, het zij zakelijk) is crowdfunding een goede optie. Er zijn veel mogelijkheden voor verschillende mensen. Zowel voor investeerders als mensen die graag over wat extra geld beschikken.

Even een korte ronde google gebruiken met als zoekterm crowdfunding levert een hele lijst met verschillende sites aan. Welke u het beste kunt kiezen ligt geheel aan uw wensen en het gevoel dat u heeft bij een site of dit een goede match is of niet.

Let op! Geld lenen kost geld